Łakocie i witaminy

Kasza jaglana na deser

Styczeń 16, 2016

Wiele się mówi teraz o dobroczynności kaszy jaglanej. Nie będę się rozpisywać ile i czego w sobie zawiera. Jedno jest pewne- dla zdrowia warto ją jeść i to w różnej postaci.

Dobrze wiecie jak bardzo lubię szybkie i mało skomplikowane przepisy. Dziś zaserwuję Wam budyń z kaszy jaglanej. Robi się go bardzo szybko.

Składniki na 2 porcje:

  • jeden woreczek kaszy jaglanej- ok 100g lub jedna szklanka ugotowanej  kaszy
  • pół szklanki mleka (może być kokosowe, ale ja dałam krowie)
  • 1 łyżka miodu
  • 2 mniejsze banany
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • orzechy włoskie do posypania

Przygotowanie:

Gotujemy kaszę na mleku ok 15 min, aż wchłonie całe mleko. Wrzucamy wszystkie składniki do blendera, miksujemy wszystko na jedną masę i gotowe! Wlewamy do miseczki i posypujemy orzechami włoskimi.

 

SMACZNEGO!!

 

Lubicie kaszę jaglaną? W jakiej postaci podajecie najczęściej?

 

You Might Also Like

Ta strona używa plików cookies w celu zapewnienia statystyk i pełnej funkcjonalności bloga. Nie masz nic przeciwko? Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close