Łakocie i witaminy

Łosoś w szpinaku z makarotem penne

Luty 24, 2014

Szybki piątkowy obiad 🙂 porcja dla 2 osób (może nawet 3 🙂

Potrzebne składniki:

filet z łososia- płat (ok 400g)

1 cebula

mrożony szpinak

sos do warzyw na ciepło knorr- do szpinaku

2-4 łyżki jogurtu naturalnego

makaron penne ok 150g

Sposób przygotowania:

1. Obieramy cebulę i kroimy w kostkę.

2. Dusimy cebulę na gorącym oleju

3. Dorzucamy mrożony szpinak (ja miałam już rozmrożony, ale mrożony też może być- będzie trochę dłużej trwało)

4. Kroimy łososia w kostkę i dorzucamy do cebuli i szpinaku. Dusimy na małym ogniu aż łosoś będzie gotowy.

Obrazek

5. Gotujemy makaron

6. Gdy szpinak z łososiem będzie gotowy dodajemy jogurt i przyprawę do gotowanych warzyw knorr do szpinaku (ja dałam połowę saszetki)

7. Gdy makaron będzie gotowy nakładany na talerze 🙂

SMACZNEGO!

Obrazek

You Might Also Like

Ta strona używa plików cookies w celu zapewnienia statystyk i pełnej funkcjonalności bloga. Nie masz nic przeciwko? Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close