Łakocie i witaminy

Maszkety z morkwie, marekwie, markiewki- jako godocie?

Październik 31, 2014

Pyrsk!

Fest dłogo zastanawiałach sie jako je marchewka po śląsku i musiałach wygooglować. Znejdłach łokreślenia morkwia, marekwia, markiewka. Kere Wy używocie?

Jo mom dziś do Was przepis na maszketne ciasto z marekwie.

Co potrzebujecie:

1,5 glaski zetartej marekwie (jo zawsze dowom dwie taki wjynksze to wtedy je lepszy smak)

2 glaski mąki

1,5 glaski cukru

1 glaski oliwy (może być rzepakowy, ale jo roz dodałach oliwa z oliwek i też było ok)

4 jajca

1 łyżeczka sody oczyszczonej

1,5 łyżeczki bakpulwru

prziprawa do piernika lub cynamon

aromat mandlowy

Jako to tera połączyć:

Utrzyć oliwa z cukrym mikserym. Wbijać do tego po jednym jajcu i ciągle miksować. Tera wsypuj mąka, proszek soda i przyprawa do pierników po łyżeczce. Sztyjc miksować i dodować starto marchewka. Na koniec trocha kropel aromatu.

P1060706P1060699

Ciasto wlywomy na blacha w kerej momy papjur do pieczynio i piekymy w temp. 180st przez ok 50-60 min

Jo robia jeszcze tako masa i przekłodom te ciasto i jeszcze trocha na wjyrch dowom by fajnie wyglądało:

Szlagzana 36%

bioło szokulada

Jako to tera połączyć:

Robimy kąpiel czekoladzie aż sie ganz rozpuści. Ubijomy szlagzana i po trochu dodowomy tej szokulady.

Fertig! Smacznygo 🙂

P1060729

P1060732

 

 

 

You Might Also Like

Ta strona używa plików cookies w celu zapewnienia statystyk i pełnej funkcjonalności bloga. Nie masz nic przeciwko? Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close